Faturat e energjisë të larta? Ja si të ruani ngrohjen në shtëpi pa shpenzuar shumë gjatë dimrit

Ka disa mënyra për të ruajtur nxehtësinë në shtëpi, disa truke nënkuptojnë se nuk keni nevojë as të ndizni ngrohjen.

1. Izoloni dhe çdo të hapësirë në kornizën e dritares, apo të dyerve. Edhe një hapësirë vogël mund të lejojë që nxehtësia të largohet dhe të hyjë ajri i ftohtë.

2. Mbuloni dyshemetë tuaja me qilima. A e dini se nxehtësia mund të ikë përmes dërrasave të dyshemesë? Për të parandaluar duhet të përdoren qilima prej pëlhure që ofron izolim për të ndihmuar në ruajtjen e të ngrohtit. Për më tepër, qilimat ndjehen të këndshëm dhe komod në këmbët tuaja.

3. Mbyllni dhomat që nuk i përdorni shpesh. Nëse të vetmit njerëz që kalojnë kohë në dhomën tuaj të ndenjes janë të miqtë, atëherë mos shpenzoni para për ta ngrohur atë gjatë gjithë dimrit, ndërsa rekomandohet të qëndroj e mbyllur.

4.Një mënyrë super e thjeshtë për të mbajtur ngrohtë në shtëpi edhe që thjesht të vishni rroba më të ngrohta, si për shembull çorape termale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *