6 të rinj humbin jetën në akѕidentin traаgjik/ iРhone 14 njoftoi рolicinë për рërplaѕjen

Sensori i zbulimit të përplasjeve në iPhone 14 ka njoftuar policinë për një aksѕident trаagjik në Nebraska, SHBA.

Sipas mediave të huaja, një makinë e zezë u përplas me një pemë në orët e para të mëngjesit të së dielës. Pesë djem të rinj humbën jetën në vendngjarje, ndërsa një vajzë 24-vjeçare ndërroi jetë më vonë në spital.

Menjëherë pas përplasjes, një iPhone 14 që i përkiste një prej pasagjerëve njoftoi shërbimet e urgjencës në vendngjarje. Sensori në iPhone 14 dha alarmin për akѕѕidentin në një kohë që në vendngjarje nuk kishte asnjë dëshmitar.

Megjithëse shkaku i përplasjes mbetet nën hetim, policia tha se ata u thirrën në vendngjarje pasi iPhone zbuloi se ishte në një aksident dhe thirri automatikisht policinë pasi përdoruesi i telefonit nuk reagonte.

IPhone 14 përmban një sensor të ri me një përshpejtues me forcë të lartë që zbulon kur përdoruesi ka qenë në një aksѕident me makinë. Funksioni, i quajtur ‘zbulimi i përplasjes’, aktivizohet vetëm kur udhëtoni në një automjet./CNA.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *