K ëngëtaret e bukura të viteve 90? A e dini ku ndodhen ato sot?K ëngëtaret e bukura të viteve 90? A e dini ku ndodhen ato sot?

I mbani mend? Ata që e prisnin festivalin si të vetmen ngjarje të madhe televizive, me siguri që po. Pas largimit të Parashqevi Simakut, Nertila Kokës, Anita Bitrit… festivalet e viteve ‘90 sollën vajza të tjera në skenë, që ishin Parashqevitë e Nertilat e reja të muzikës së lehtë. Enxhi Nini, Shirli Polena, Morena Reka, Redina Tili tërhoqën vëmendjen që me daljen e parë në skenë. Vetëm se zgjati pak. Shumë shpejt të gjitha e braktisën Shqipërinë për të mos shkelur më kurrë në një skenë shqiptare.
Shtγ’p hapsiren rek.lamυese me pσshte per te ndjekυr videσn ↓↓ artikυlli vazhdσn..

E para, që u shfaq veshur me fund ngjyrë kanarine e me flokë të shkurtër, ishte Morena Reka, durrsakja, që në festivalin e vitit 1989 këndoi këngën e Pirro Çakos “Jemi zemrat e çdo moshe” së bashku me Redon Makashin e Bledar Sejkon
Shpërthimin e vërtetë e pati pas ’90-ës dhe kënga “Pluralizmi” e Morenës (tashmë me flokëtë gjatë e streçe) do kthehej në himnin që e këndoi i madh e i vogël: “politikën e kuptoj, pluralizmin e kërkova e pranoj, dashurinë s’e harroj, dua jetën ta shijooooj”.
Pastaj edhe dy a tre këngë të tjera në festival dhe Morena Reka u largua për të mos e prekur më kurrë skenën shqiptare. Jeton në Amerikë, e martuar dhe nënë e plot katër fëmijëve, tre vajza dhe një djalë. Eshtë fare e lehtë të dallosh ende bukurinë e Morenës, si një nga këngëtaret më energjike të festivaleve të viteve ’90.
Shtγ’p hapsiren rek.lamυese me pσshte per te ndjekυr videσn ↓↓ artikυlli vazhdσn..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *