Ja përse ekziston ajo vrime e vogel nën hundën tone? Persosmeria…

Përse ekziston ajo vrimë e vogël nën hundë? Ka kohë që kjo pyetje i mundon biologët.
Quhet filtrum dhe është universale për fytyrat njerëzore si hunda apo sytë. Sipas të dhënave që i kemi në dispozicion, kjo ka të bëjë me mënyrën me të cilën fytyra e njeriut formohet gjatë zhvillimit.
Shtγ’p hapsiren rek.lamυese me pσshte per te ndjekυr videσn ↓↓ artikυlli vazhdσn..

Filtrum tregon vendin ku pjesët e ndryshme të fytyrës bashkohen në një. “Në këtë vend, bashkimi i elementeve kryesore të fytyrës njerëzore më në fund formohet”, shpjegon Dr. Michael Mosley në një video-program të BBC-së Wildlife “Inside the Human Body”. Tri pjesët kryesore takohen në buzën e sipërme, duke formuar zgavrën e cila quhet filtrum.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *