Ka mungesa të mëdha/ Italia ofron punë për 82.705 punëtorë

Qeveria Meloni kapërcen në numër qeverinë Draghi, në mundësitë që jep për të punësuar në sistemin italian punonjës sezonalë nga vende ekstrakomunitare.

Qeveria Meloni ka aprovuar draftinligjin mbi fluksin e punonjësve që mund të mbërrijnë nga vendet jo anëtare të BE, mes të cilave dhe Shqipëria me një kuotë prej 82 705 të punësuar të rinj.

Qeveria Draghi një vit më parë mundësoi punësimin e rreth 69 mijë punonjë sezonalë mes të cilëve dhe shqiptarë e ekzekutivi i ri italian ofron një kuotë më të lartë në numër në sektorë të ndryshëm të ekonomisë në ndihmë të sipërmarrjeve e familjeve që kanë nevojë për punëtorë e janë në vështirësi për të çuar para prodhimin e kompanive të tyre.

Për nënsekretarin e Këshillit të Ministrave, Alfredo Mantovano, është rritur jo vetëm kuota me 13 mijë punonjës më shumë se një vit më parë, por dhe larmishmëria e sektorëve ekonomikë ku ata do të punësohen.

Sektori i bujqësisë dhe i turizmit do të kenë fetën më të madhe të kësaj kuote me rreth 44 mijë të punësuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *