Në dasmë ishte edhe drejtori i bu rgut/ Si u martua Zani Çaushi në qe li me kushërirën e…(Foto)

Edhe pse “i forti” i Vlorës u b rgos përjetë, ky fakt nuk e pengoi atë që të martohej dhe të krijonte një familje nga brenda b rgut.

Zani është martuar në b rgun e Burrelit, pas disa vitesh njohje me Arianën, kushërira e krahut të tij të djathtë, Afrim Rami, i njohur ndryshe si Luçiano. Ky i fundit, i vr rë disa vite më parë.

Në një ceremoni private martesore, ka qenë i pranishëm drejtori i b rgut, nëna dhe vëllai i Arianës, si dhe përfaqësuesit e gjendjes civile. Në fund të shtatorit 2010 erdhi në jetë fëmija tyre i parë, që ishte një djalë. Ndërsa dy vite më vonë, ai u bë baba i një vajze. Ajo që e ka mbajtur pas hek rave Caushin ka qenë d nimi i drejtësisë greke, e cila ka dhënë me ak zën e vr sjes plot 101 vite b rg për Caushin.

Caushi mundi të arr tisej nga b rgu në shtetin grek gjatë një rev lte, por u b rgos përsëri në Shqipëri. Ashtu si në rastin e të njohurit me pseudonimin “Gjenerali”, i cili fitoi lirinë dhe la b rgun falë një vendimi gjyqësor të marrë nga gjyqtari në Gjykatën e Elbasanit. Në kërkesën e tij, Zani Caushi e ka shfr tëzuar mundësinë për të lënë q linë duke përdorur nenin 64 dhe 65 të Kodit Penal të vjetër, i cili parashikon mundësinë për lirimin me k sht.

Pra, sipas Kodit të vjetër: “Vetëm në raste të jashtëzakonshme, i d nuari me b rgim të përjetshëm mund të lirohet me kusht, kur ka v ajtur jo më pak se 25 vjet b rgim dhe gjatë vu jtjes së dën mit ka mbajtur sjellje shembullore dhe çmohet se është arritur qëllimi i d nimit për edukimin e tij”.

Nga ana tjetër, tm rri i Vlorës ka garantuar se do të punojë në rast se lirohet nga b rgu, duke dhënë kështu një argument më shumë për Gjykatën. I njëjti nen u përdor edhe nga “Gjenerali”, i cili u lirua nga b rgu në shkurt të 2019-ës, duke krijuar kështu një precedent të rëndë për lirimin e të d nuarve me b rgim të përjetshëm. Gjatë trazirave të vitit 1997, në Vlorë u formuan 5 b nda dhe Zani Caushi kishte rivalë të fortë./ Panorama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *