I lindi, i rriti dhe ia kthyen: Vajza nuk i jep asnjë qindarkë, e nusja është kryesorja për djalin – rrëfimi i trishtë i gjyshes Milena.

Unë kam një djalë dhe një vajzë të rritur. Bashkëshorti im dhe unë i ndihmuam në gjithçka, nga studimet e tyre deri te blerja e një shtëpie dhe kujdesi për fëmijët e tyre. Sot jetoj vetëm, më ka vdekur burri para disa vitesh. Kam një pension të vogël, mezi mbulon nevojat elementare.
Ndonjëherë kur blej ilaçe, fjalë për fjalë duhet të heq dorë nga ushqimi. Fëmijët janë të vetëdijshëm për gjendjen time, por asnjëherë nuk më kanë ofruar ndihmë. Libri i xhepit i mbesës sime është më i madh se pensioni im.

Një herë la të kuptohej se mund të paguanin gjysmën e faturave mujore, sepse do të mbetej me banesën kur të vdisja. Djali bëri sikur nuk kuptonte çfarë i thashë dhe vajza tha se mezi i paguan shpenzimet.
Asnjëri prej tyre nuk merr transport për në punë, kanë makina të shtrenjta. Ata pushojnë çdo vit në vende të shtrenjta në hotele të shtrenjta. Vajza e vajzës sime blen rroba të reja çdo muaj, i jep shumë para fëmijës. Mund të them me siguri se mbesa ime ka më shumë para xhepi se i gjithë pensioni im.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *