Shikoni me kujdes: Nëse keni këto ndryshime në gjuhën tuaj, konsultohuni menjëherë me një mjek, ato mund të jenë shenjë e problemeve serioze shëndetësore

Mjekët paralajmërojnë se edhe ndryshimet e vogla në ngjyrë apo pamje mund të jenë shenja të një problemi të madh shëndetësor. Ekipi Australian Dentar ka publikuar një listë të ndryshimeve më të zakonshme të gjuhës dhe shkaqet e tyre themelore

Njolla të bardha në gjuhë

Njollat ​​e bardha në gjuhë zakonisht shfaqen për shkak të higjienës së keqe orale, pirjes së duhanit ose konsumimit të tepruar (të gjatë) të alkoolit.

Prandaj, stomatologët theksojnë se higjiena e përditshme e gojës është shumë e rëndësishme dhe duhet të pastroni gjuhën me kruajtëse të gjuhës ose pjesën e pasme më të trashë të furçës sa herë që lani dhëmbët.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *