Peshonte 317 kg: Mjekët i thanë se do të vdi s te para moshës 40 vjeçare, më pas ai ndryshoi plotësisht jetën

Sal Odyssey nga Florida kuptoi në moshën 31-vjeçare se nëse donte të mbijetonte fare, duhej të ndryshonte rrënjësisht jetën e tij.

Mjekët e informuan atë se ai nuk do të jetonte deri në ditëlindjen e tij të 40-të për shkak të peshës së tij prej 317 kilogramësh.

Odiseu jetonte fjalë për fjalë me ushqim të shpejtë dhe konsumonte rreth 10,000 kalori në ditë. Dhe mesatarja për një burrë të rritur është rreth 2500 kalori.

“Kam ngrënë hamburgerë dhe patate të skuqura për çdo vakt dhe i kam larë të gjitha me kola”. “Ishte e tmerrshme, po haja tepër në çdo vakt dhe bëhesha gjithnjë e më e madhe”, thotë Sal.

Problemet me peshën i nisën që kur ishte adoleshent, tashmë në moshën 17-vjeçare peshonte 150 kg.

“Në vitin 2014, vendosa që duhej të ndryshoja gjithçka. E pyeta mjekun për një operacion që do të më lejonte të humbisja peshën e tepërt, por ata më thanë se fillimisht duhet të humbas peshë vetë. I hoqa nga dieta ime ushqimin e shpejtë dhe kola-kolën dhe kalova në vakte me 1200 deri në 1500 kalori. Në fillim, ishte tepër e vështirë të ndryshoje fjalë për fjalë gjithë jetën tënde”, shpjegon Odiseu.

Ai gjithashtu filloi të shkonte në palestër dhe të notonte rregullisht dhe në mesin e vitit 2015 peshonte 247 kilogramë. Deri në verën e vitit 2016, ai arriti 190 kilogramë dhe më pas mundi t’i nënshtrohej një operacioni.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *