A ju duhen vërtetë рara рër të qenë të lumtur…?

Aju duhen vërtetë para për të qenë të lumtur…? – Thuhet se paratë nuk mund të blejnë lumturinë.

Dhe shumica e njerëzve përpiqen të jetojnë dhe të krijojnë një jetë të lumtur për veten e tyre, por nga ana tjetër, ata me të ardhura të ulëta mund të përjetojnë më shumë stres.

Lidhja midis parasë dhe lumturisë nuk është vetëm një ndjenjë ose perceptim: Ekziston një shkencë pas fenomenit.

“Nga perspektiva e neuroshkencës, mungesa e parave dhe burimeve i sinjalizon trurit tonë se ekziston një kërcënim për mbijetesën tonë,” tha Renetta Weaver, doktoreshë e metafizikës dhe punonjëse sociale e licencuar klinike.

Në fakt, varfëria mund të ndikojë në funksionin njohës të një personi, duke ndryshuar mënyrën se si ata mendojnë dhe duke ulur performancën në kujtesën verbale dhe shpejtësinë e përpunimit, sipas këtij artikulli nga Science. Pra, a mund të blejë paraja lumturinë? Ndonjëherë; nuk mund të ketë kurrë një përgjigje të qëndrueshme.

Ndërsa lumturia mund të rritet ose të bjerë me nivelet e të ardhurave, ndjenja e vërtetë e mirëqenies emocionale e një personi do të varet përfundimisht nga rrethanat e jetës, vlerat dhe nevojat personale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *