Me 1 vit punë në Gjermani bleva Mercedes A-klasë, Asnjëherë më nuk do të kthehem në vendlindje …

Vjollca E. është një inxhiniere e re nga Prishtina dhe pas përfundimit të studimeve lumturinë e saj e gjeti në Gjermani.

Për një vit e dy muaj ajo fitoi përvojë pune që nuk do të mund ta fitonte kurrë në Prishtinë. Ajo drejton një kantier ndërtimi dhe ka arritur të blejë një makinë luksoze, një Mercedes A-class, brenda një viti.-Edhe gjatë studimeve kam pasur dilemën nëse të vazhdoj studimet Master apo ta kërkoj lumturinë jashtë vendit. Të gjithë ishin njëzëri dhe më thanë që pas tre vitesh studime, më mirë të kërkoj punë në treg, sepse nuk do të kem sukses me këtë arsim, dhe të vazhdoj me studimet Master, sepse atëherë do të mund të punoj në zyrë. bëj ndonjë punë kërkimore, menaxher etj.

Por nuk më interesonte kurrë kjo, sepse doja një kantier ndërtimi.

Babai im njeh shumë kompani ndërtimi dhe më sugjeroi të dërgoja një rezyme të shkurtër. Provova tre vende dhe brenda tre ditësh mora të njëjtën përgjigje nga të gjithë për të shkuar në chat.

Por dy nga kompanitë ishin shumë të mëdha me më shumë se 400 punonjës, gjë që ishte shumë e v ësht ir ë për mua në fillim dhe zgjodha një kompani me 50 punonjës sepse nuk kisha përvojë. Praktikisht kam filluar të punoj 4 muaj pas diplomimit. Ajo në fillim mori një projekt prej 15 milionë eurosh dhe ishte shumë e kënaqur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *