Lajm

Si quhet ky mjet nga ana juaj dhe a përdoret akoma? Kishte përdorim të gjerë, sot metodat janë tjera

Si quhet ky mjet nga ana juaj dhe a përdoret akoma? Kishte përdorim të gjerë, sot metodat janë tjera

Gjalpi është produkt bulmeti I cili fitohet nga “rrα.hjα” e qumështit ose ndryshe është si krem I fer.mentuαr; përdoret si kondiment, si dhe për gatim.

Gjalpi përmbanë dhjamë, proteina të qumështit dhe ujë. Gjalpi është emulsion i ujit në vaj që fitohen edhe anasjelltas, emulsioni i vajit në ujë; pra emulsifohen proteinat, apo bëhet përzierje e lëngjeve, dhe proteinave të tyre.