Lajm

Në Kalanë e Rozafës në Shkodër gjindet skeleti i një njeriu 900 Vjeçarë

Një zbulim i jashtëzakonshëm është bërë ditët e fundit në kalanë e Rozafës në Shkodër. Ekspedita arkeologjike polake, e cila po kryen prej ditësh gërmime në këtë kala dhe në pjesën përreth saj që ka gjetur skeIetin e një njeriu që mendohet se është 900 vjeçar./Pak sekonda pasi ta kaloni marketingun shfaqen pamjet

Ai është nxjerrë në sipërfaqe me mjaft kujdes me qëIIim që mos të dë mtohej. Arkeologët polakë mendojnë se ky zbulim i përket shekullit të 12-të, pra i kohës së p ushtimit turk, por kjo ende nuk është konfirmuar zyrtarisht.Por për të vërtetuar këtë gjë, skeIeti do të dërgohet për ek spertizë në një laborator në shtetin francez, ndërsa përgjigja do të vijë vetëm pas një viti./Pak sekonda pasi ta kaloni marketingun shfaqen pamjet

Përgjegjësi i arkeologjisë në Shkodër, Helidon Sokoli shprehet se këto kërkime synojnë të zbardhin lashtësinë e kështjellës së Rozafatit, konkretisht gjetjen e gjurmëve helenistike.Ai deklaroi seKemi vazhduar me disa kërkime në tre oborret e kalasë për të parë shtresëzimin e strukturave duke filluar që nga ato më të vonat otomane mesjetare, veneciane për të vazhduar më thellë me të antikitetit. Kemi disa ditë që kemi filluar dhe jemi akoma në shtresat e p eriudhës otomane mesjetare./Pak sekonda pasi ta kaloni marketingun shfaqen pamjet