Lajm

Fshati i Kosovës që iu ndërrua emri për një banor (VIDEO)

Emërtimet e vendbanimeve të ndryshme si fshatra dhe qytete gjithnjë bëhen nisur nga një arsye e veçantë, Në të shumtën e rasteve këto arsye nuk mbahen mend, por kjo gjë nuk ndodh në fshatin Mollopols./Pak sekonda pasi ta kaloni marketingun shfaqen pamjet

Njëri nga banorët më të vjetër të fshatit, 81 vjeçari Jakup Sopaj tregon për historinë se si ky fshat ka marrë emrin që mbart sot/Pak sekonda pasi ta kaloni marketingun shfaqen pamjet

Jakupi tregon për një person të quajtur Mollosh i cili ka pas belbëzuar. Pavarësisht këtij problemi në të folur ai vizitohej nga shumë njerëz.Emërtimet e vendbanimeve të ndryshme si fshatra dhe qytete gjithnjë bëhen nisur nga një arsye e veçantë, Në të shumtën e rasteve këto arsye nuk mbahen mend, por kjo gjë nuk ndodh në fshatin Mollopols./Pak sekonda pasi ta kaloni marketingun shfaqen pamjet