Lajm

Vajzës i zh.du.ket tu mori papritur, prindërit thonë “e shëroi Zoti”

Lutjet e një familjeje në Teksas të SHBA-së u dëgjuan kur tu mori i pa shërueshëm u z.hdu.k mrekullisht nga truri i vajzës së tyre, duke i lënë mjekët pa fjalë.Kur reporteri i KVUE u takua me 11 vjeçaren Roxli Doss, ajo po bënte atë që i pëlqen më së shumti të bëjë: t’i ngasë kuajt. Siç thuhet në webfaqen e Spitalit të Fëmijëve në Boston, DIPG është një tu mor shumë agre siv dhe vështirë i shërueshëm në bazën e trurit./Pak sekonda pasi ta kaloni marketingun shfaqen pamjet

“Ishte lajmi më i tm.errshëm që morëm ndonjëherë”, tha babai i Roxli, Scott Doss. “Të gjithë mjekët u pajtuan se ishte DIPG”.Gjendja shëndetësore e Roxli ishte shumë e rr.allë. “Është një së.mu.ndje shka.të.rruese. Të zvogëlohet aftësia për të përtypur, nganjëherë të humb shikimi, të bie aftësia për të folur, eventualisht ke vë.shtirësi për të marrë frymë”, tha Dr. Virginia Harrod, një nga mjeket e vajzës./Pak sekonda pasi ta kaloni marketingun shfaqen pamjet

Duke folur për HuffPost, Dr. Harrod shtoi: “Ne nuk kemi il.aç. Kjo konsiderohet dia.gno.zë terminale”. Prapëseprapë, Roxi hyri në rrezatim 11 javë për të trajtuar tu morin e trurit, që ndodhej në pjesën prapa të trurit duke e shtyrë palcën kurrizore.Kështu, ata ishin gati ta hum.bnin vajzën e tyre nga ka.n ce.ri dhe e gjitha që Scott Doss dhe gruaja e tij Gena mund të bënin, ishte t’i luteshin Zotit për një mrekulli.Ata dhe mjekët mbetën të sh.oku.ar kur zbuluan se lutjet e tyre “kishin marrë përgjigje nga Zoti”. Vajza u shpall e shëruar komplet nga ka.n ce.ri, pasi një skanim MRI në tru zbuloi se tu .m.ori ishte zhd.u.kur krejtësisht më 10 shtator, 2018.Mjekët mbetën të habitur nga zhvillimi i jasht.ëzak.onsh.ëm dhe nuk kishin ndonjë shpjegim se si u zh.du.k tu .mor.i i vajzës pa asnjë gjurmë. “Kur e pash për herë të parë skanimin MRI të Roxli, ishte e pa.besueshme. Tu. m.ori nuk detektohej nga skanimi MRI, që është e pa.zakonshme”, tha Dr. Harrod./Pak sekonda pasi ta kaloni marketingun shfaqen pamjet