Lajm

‘Vetēm ti mē ke mbetur’/ Gaza, babai i rrēnuar ѕhtrēngon foѕhnjēn e рlagoѕur

Në një spital në Gaza, Mohammad al Hadidi, për kë dhel djalin e tij Omar, i vetmi fëmijë i mbi je tuar pasi një su lm ajror izraelit i mori jetën bashkëshortes dhe katër djemve të tjerë gjatë natës.

“Nuk më ka mbetur askush tjetër në këtë botë, përveç teje”, i thotë ai.Pas su lmit, pu non jësit e shp ëtimit nxorën foshnjën pesë muajsh nga krahët e nënës së tij të vd ekur, me një nga këmbët etij të vogla të thyer në tre vende.Fëmijët e tjerë të Mohamadit, 13, 11,8 dhe 6 vjec, hu mbën jetën në su lm bashkë me të ëmën, 36 vjecare.

I ulur në një krevat spitali, Hadidi e puth me dhe mb shuri të birin në faqe. Në krahët e tij, Omari që ndron i qetë, me këmbën e tij të lidhur me fasha. Nën një kurorë kaçurrelash të vogla, sytë e tij janë të pe rënduar dhe fy tyra është e mbushur me gërvishtje.Su lmi që i mori je tën pesë pjesëtarëve të familjes, erdhi në për fundim të festës së bajramit që shë non fu ndin e muajit të shenjtë të ramazanit.