Lajm

Historiani Serb: Shqiptarët janë Autokton në Ballkan! Ne jetojmë në Tokat e Tyre, Traditat dhe Kulturën e Tyre!

Bëhet fjalë për tekstin, autor i së cilit është historiani Rade Mihaljçiq, ku shkruhet se shqiptarët janë autokton në Ballkan, të cilëve serbët u kanë marr toka, traditat dhe kulturën./Pak sekonda pasi ta kaloni marketingun shfaqen pamjet

Aleksandar Marinkoviq këshilltar në Institutin për Avancimin e Arsimit në Serbi, ka thënë se kritika për histori ka pasur edhe vitin e kaluar nga patriarku Irinej./Pak sekonda pasi ta kaloni marketingun shfaqen pamjet

“Vitin e kaluar ka reaguar patriarku Irinej, duke kërkuar që të ndryshohen disa gjëra, në mesin e të cilave edhe ky tekst. Menjëherë pas kësaj, ne e kemi formuar një komision”, thotë Marinkoviq, transmeton lajmi.net.Por, redaktori i librave shkollorë, Neobojsha Jovaniviq, ka një përgjigje shkencore lidhur me këtë çështje.“Pa marr parasysh raportet tona me shqiptarë, ata janë një komb i veçantë, kanë kulturën e tyre, traditën dhe historinë. Dhe kjo nuk duhet të përfshihet në politika ditore të dikujt”, ka thënë redaktori i institutit Jovanoviq./Pak sekonda pasi ta kaloni marketingun shfaqen pamjet