Lajm

Izraeli e cilëson të pamundur tërheqjen e njohjes së Kosovës

Ambasadori i Izraelit në Serbi, Jahel Vilan, e ka cilësuar të pamundur mundësinë që Izraeli të tërheqë njohjen e Kosovës. Ai ka thënë se përderisa dy shtetet janë pajtuar me marrëveshjen për themelim të raporteve diplomatike nuk ka asgjë kontestuese mes dy vendeve./Pak sekonda pasi ta kaloni marketingun shfaqen pamjet

Në një deklaratë për “TV Prva”, Vilan ka thënë se shteti i tij e ka njohur Kosovën nën presionin amerikan. Në shtator, Kosova dhe Serbia nënshkruan marrëveshje “për normalizim ekonomik” në Washington në praninë e ish-presidentit amerikan, Donald Trump./Pak sekonda pasi ta kaloni marketingun shfaqen pamjet

Një nga pikat kryesore të zotimeve ishte që Izraeli ta njohë Kosovën, e kjo të hapë ambasadë në Jerusalem. Edhe te Serbia ishte zotimi që ky shtet të hapë ambasadë në Jerusal“Vendimi i Izraelit për ta njohur pavarësinë e Kosovës u bë nën presion amerikan, por mos të harrojmë se kjo u bë në korniza të një marrëveshjeje mes Serbisë dhe Kosovës dhe Amerikës dhe jo me ne./Pak sekonda pasi ta kaloni marketingun shfaqen pamjet