Lajm

Aleksandar Vucic Jep Provokim Te Madh Kosoves Me Gjestine Fundit ! Ne Lidhje Me Kete Paralajmerohet Dicka E Papritur Ne Ballkan…

Presi denti i Serbise, Aleksandar Vuçiq, te dielen e ka.luar ne Beograd, ia dha Peter Handkes, shkrim.tarit te njohur austriak, Dekoraten e Yllit te Kara.gjorgjes te shkalles se pare. Kete publi.cisti Blerim Shala, po e vlereson jo te du.hur dhe nje ogur i keq per zhvillimet e se ardh.mes ne keto ane te Ballkanit./Pak sekonda pasi ta kaloni marketingun shfaqen pamjet

Deko ratat e ketij lloji, çfare ishte kjo e Alek.sandar Vuçiqit per Peter Handken, jepen per meritat shume te ve.çanta per nje popull dhe per nje shtet, ne te kaluaren.Megjith ate, ne kete rastin konkret, Dekorimi i Handkes eshte nje ogur i keq per zhvi.llimet tash e tutje ne keto ane te Ballkanit, dhe per ate sy.nimin e njohur te Bashkimit Evropian qe kjo ane e Evropes te be.het me te gjithat, pjese e nje Qyteterimi Evro.pian dhe Perendimor, ashtu qe me pas edhe te inte.grohet ne BE. Ne edi torialin e tij per , njeherit ish keshilltar presi.dencial, Blerim Shala thekson se vet Peter Handke, eshte shkri.mtar qe mbron nje pushtet te Slobodan Millosheviqit./Pak sekonda pasi ta kaloni marketingun shfaqen pamjet

Sido qofte, Handke eshte nje shkrimtar, i cili si i tille nuk mer.zitet aspak per te gjitha dhimbjet qe i ka shkaktuar, duke e mbroj.tur nje pushtet (te Milosheviqit) dhe nje shtet para vik timave te shu.mta te tij gjate viteve te nente dhjeta. Aleksandar Vuçiq me Deko.rimin qe ia beri Peter Handkes, me gjase, deshi te nder lidhe nje Çmim qe Handke ka marre ne letersi, me Çmimin qe Handke e mori per poli.tike dhe per te Verteten serbe./Pak sekonda pasi ta kaloni marketingun shfaqen pamjet