Lajm

TeIefοni juaj po ju SHlKON, ja zbυIimi qe do ju Iere me gοje hapur

Nëse keni pasur ndonjëherë dyshimin e h;idhur se telefoni juaj mund t’ju vëzhgojë, hulumtimet e reja sugjerojnë se nuk jeni duke u bërë paranojakë/Pak sekonda pasi ta kaloni marketingun shfaqen pamjet

Shkencëtarët e hulumtimit në Universitetin Northwestern në Boston kaluan një vit duke u përpjekur të përcaktojnë nëse aplikacionet për smartfon po fshehin në fshehtësi bisedat tona private për të dërguar të dhëna personale tek reklamuesit.Për fat të mirë, studiuesit nuk gjetën ndonjë dëshmi për të mbështetur këtë teori të gjatë./Pak sekonda pasi ta kaloni marketingun shfaqen pamjet

Megjithatë, ata u penguan në një tjetër informatë shqetësuese: Ndërkohë që telefoni juaj mund të mos ju dëgjojë, po ju shikon.Studiuesit e Bostonit testuan 17,260 aplikacione popullore Android, shumë prej të cilave janë në pronësi të Facebook – dhe 8,000 prej tyre dërgojnë informacion direkt në FacebookStudimi gjeti se më shumë se gjysma e aplikacioneve të shqyrtuara kishin leje për të hyrë në kamera dhe mikrofonin e përdoruesve. Kjo do të thotë se ato mund të aktivizonit këto veçori në çdo kohë, kur aplikacioni ishte i hapur.Shkencëtarët përdorën një sistem të automatizuar për të bashkëvepruar me aplikacionet, duke kërkuar për çdo dosje mediale që ishte dërguar prej tyre – veçanërisht tek një palë e tretë./Pak sekonda pasi ta kaloni marketingun shfaqen pamjet