Lajm

HlSTORlA e rraIIë, rusja vjen në Shqipërinë për të DASHURlN e gjyshes dhe…

Sot, kam ndër mend t’ju rr ëfej shumë shkurt një ng jarje të rrallë. Të padëgjuar, kurrë më parë. Ose të paktën, unë as s’e kam lexuar, as s’e kam dëgjuar ndonjëherë. Ndoshta – ndoshta, edhe për dritëpastin Agolli edhe për z. Kadare (të dy ish-studentë në Rusi) do të ngjallte kërshëri… Udhës, tek po shkoja në punë, më drejtohet (rusisht) një femër shumë e bukur: JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT

– Mirëmëngjesi, më falni Zotëri, …– Mirëmëngjes…– E dini ku është kafene “N….”?– Po, iu përgjigja, andej kaloj edhe unë; ejani me mua. – Duke belbëzuar me atë rusishten time mj erane, me ato pesë fjalë që di, kalova në gjuhën frënge. – Ju jeni ruse?– Po, nga Moska, ma ktheu; kuptonte shumë mirë frëngjisht. /Pak sekonda pasi ta kaloni marketingun shfaqen pamjet

– Unë e kam lënë të takohem me disa shoqe këtu, – tha, por jam rreth tri çerek ore më herët. Meqë kisha rreth një gjysmë ore kohë unë, e ftova për një kafe. – Me kënaqësi, tha. Tek porositëm kafe, nisi një bisedë e lirë. Më foli se kishin rreth një javë nëpër Shqipëri. Më foli gjithë simpati për Alpet e bukura, për Shkodrën, për Vlorën, Sarandën, për Tiranën, për Sheshin “Skënderbej”, për një koncert rok që kishin ndjekur, për ushqimin e shijshëm shqiptar… /Pak sekonda pasi ta kaloni marketingun shfaqen pamjet