Lajm

Nëna të dashura, fëmijët kanë nevojë për mikrobe, jo për antibiotikë!

Shkenca e re tregon se largimi i organizmave të vegjël të quajtur mikrobe me pastruesit e duarve, me sapunët anti-bakterial dhe dozave liberale të antibiotiqeve është duke pasur efekt të thellë negativ në sistemin imunitar të fëmijëve tanë. – thotë mikrobiologia Marie-Claire Arrieta, bashkëautore e një libri të ri të quajtur “Lërini të hanë dhe: T’i shpëtojmë fëmijët tanë nga një botë e mbi-pastruar.”/Pak sekonda pasi ta kaloni marketingun shfaqen pamjet

Arrieta, e cila është profesoreshë në Universitetin e Kalgarit, së bashku me bashkëautorin e saj, mikrobiologen Brett Finlay, thonë se fëmijët tanë po i rrisëm në një mjedis më të pastër, më hiper-higjienik se kurdoherë.Ata thonë se mbi-pastërtia, ashtu si po bëjmë ne, po kontribon në shfaqjen e një sërë gjendjesh kronike, që ndryshojnë nga alergjitë e thjeshta e deri në obezitet./Pak sekonda pasi ta kaloni marketingun shfaqen pamjet

Ka kohë që kei dëgjuar se mbipërdorimi i antibiotiqeve mund të çojë në shfaqjen e infeksioneve rezistente ndaj bakterieve nëpër spitale, diçka që e asocojmë me më të moshuarit dhe njerëzit e tjerë me imunitet të dobësuar.or, implikimet janë shumë më thella e më të gjëra se kaq.Atëherë, çfarë është lidhja mes mikrobeve dhe zhvillimit të sistemit imunitar në fëmijëri?Kur lindim, nuk kemi asnjë mikrob.Sistemi ynë imunitar është i pazhvilluar./Pak sekonda pasi ta kaloni marketingun shfaqen pamjet