Lajm

Jetimja shqiptare: “Më dh.ëmb kjo që më bën vjehrri, tani s’më pranon në shtëpi derisa t’i”

Pas lindjes së vajzës së parë u ndje k.eq sepse donte djalë, pasi burri im është fëmija i madh i familjes.Por kur pas dy vitesh linda vajzën e dytë, vjehrri nuk më erdhi as në maternitet. Akoma se ka parë mbesën e vogël, e nuk më pranon në shtëpinë e tij.E di që është e tme.rrshme, burri është p.rekur shumë, por thotë që nuk po mbajmë dot shtyllën e shtëpisë, e deri pa çuar djalin në shtëpi le të rrimë më mirë në shtëpinë tonë.Vajza e madhe e do shumë gjyshin e saj edhe pse e ka parë rradhë. Por ai rri vetëm me nipat, djemtë e kunatit.

Vjehrra ka vd.ekur shumë vite më parë dhe ai gjithmonë dhe më i s.ertë është bërë.Mua më vjen k.eq ta ndaj burrin kështu na babai i tij, e vajzat nga gjyshi se është t.urp dhe kush na dëgjon.Tani flas kështu në fakt, se ka raste kur fa.jësoj dhe veten se përse s’po ja jap një djalë kësaj familjeje e të biem të gjithë rehat e familja të bashkohet.Vjehrri mendon se është faji im që “s’kam në gen me ba djem”.Jam kaq e str.esuar sa kam fr.ikë të nis një sht.atzani të tretë. Sepse pas kësaj e kam të ndaluar të lind më.Nëse është vajzë i bie të nd.ahem përjetë me vjehrrin. Na ka zënë h.alli, sepse në fund të fundit ai është babai i burrit tim.Burri më thotë të mos mër.zitem se do i kalojë, por ai ka hapur fjalën në tërë fisin që pa djalë nuk shkel këmba ime atje. Nuk di si të veproj” shkruan ajo.